Partnerbericht

Met Veggie Challenge Teams maakt jouw crew dubbel zoveel impact

Nooit meer alleen op pad in de supermarkt, apart koken of als enige ‘anders’ eten. Jezelf uitdagen minder vlees te eten is makkelijker wanneer je het samen doet. En minstens dubbel zo duurzaam. Met Veggie Challenge Teams kun je nu tegelijk met je vrienden, familie, sportclub, of collega’s 30 dagen meer plantaardig eten en elke dag je gezamenlijke impact zien.

 

 

We willen samen tafelen

Veel van ons weten dat het nodig is om vaker plantaardig te eten voor het klimaat, een eerlijker land- en voedselverdeling en dierenwelzijn. Maar je eetgedrag veranderen kan uitdagend zijn. Meer dan 1 op de 3 Nederlandse gezinnen zegt sociale factoren als een van de grootste obstakels te zien om te minderen met dieren eten, blijkt uit een recent onderzoek van ProVeg in samenwerking met Smart Protein en de Universiteit van Kopenhagen (2021). Herkenbaar? “Het kan ongemakkelijk voelen om als enige binnen je gezin, vriendengroep, team van collega’s of vereniging van de norm af te wijken wanneer er eten op tafel komt”, zegt Veerle Vrindts, oprichter van ProVeg Nederland. “De nieuwe groepsfunctie in de Veggie Challenge App maakt een plantaardige eetstijl makkelijker en leuker voor iedereen die aanschuift.”

Wie gaat het hardst?

Met de nieuwe ProVeg Veggie Challenge Teams ga je als groep samen de uitdaging aan om een positieve impact maken. Je schrijft je in om 30 dagen minder vlees, vega, of helemaal vegan te eten. In de Veggie Challenge App kun je honderden plantaardige recepten uit de database delen met je teamgenoten en elke dag zien wat zij gaan eten. Je voortgang track je nu samen in de Roadmap Game en de impact-meter telt jullie besparingen als dierenlevens, CO2 en drinkwater bij elkaar op. Ben je niet vies van een beetje competitie? Vergelijk jullie scores met die van andere teams en probeer nog meer impact te maken.

Op grote schaal

De besparingen in de Veggie Challenge motiveerden ons om ook op andere vlakken impact te maken.

Nicole Willemse, Stichting DOEN
De Teams functie van de Veggie Challenge app is al uitgebreid getest in een pilot. De Goede Doelen Loterijen, Jong Amsterdam UMC en vleesalternatieven- producent Vivera deden de kickoff als eerste Veggie Challenge Teams. “Helemaal vegan is even wennen, maar samen meedoen maakt het een stuk makkelijker. Hoewel we allemaal vrij bewust leven, zijn we wakker geschud door de hoeveelheid CO2 en water die we samen besparen. Het motiveert ons om ook op andere vlakken impact te maken,’” aldus Nicole Willemse van Stichting DOEN.

De Veggie Challenge inspireerde deze organisaties dan ook om blijvend duurzame verandering te brengen op hun werkplek. Meedoen aan Teams was voor Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en Stichting DOEN (samen Goede Doelen Loterijen) aanleiding om over te schakelen op een vleesvrije kantine. Jong Amsterdam UMC introduceerde vega lunchgerechten en Vivera switchte naar 100% plantaardige zuivel in de koffieautomaten op kantoor.

Word jij ook duurzame gamechanger? Klik hier om je in te schrijven met je familie, vrienden, sportteam of vereniging. De Veggie Challenge App is gratis te downloaden via de Android & iOS App Stores.

Deelnemen als bedrijf of organisatie? Bekijk hier de mogelijkheden.

We bouwen aan een Veggie Challenge community

De komende maanden volgen er allerlei groepsactiviteiten voor Veggie Challenge Teams, zoals community meet-ups voor teams en impact battles tussen Nederlandse food influencers en hun fans. Stay tuned!