Partnerbericht

Maak jouw droomproject in Afrika waar!

Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Werk je aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan kun je meedingen met de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een kickstart van €5000. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt op 14 april 2018 voor de achtste keer de Albert Schweitzer Prijs uit. Tot en met 1 maart 2018 kun je je initiatief indienen. Meer info vind je op www.nasf.nl.
Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid. Het zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs én Dr. Albert Schweitzer (1875-1965), de naamgever van de Albert Schweitzer Prijs en het NASF.

Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse jongeren uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika en biedt de stichting ondersteuning en een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied.

 

Wat valt er te winnen?

1 x Hoofdprijs: kickstart ter waarde van € 5.000

2 x aanmoedigingsprijs ter waarde van € 500

1 x publieksprijs ter waarde van € 1.000

Deelnemers krijgen hulp en begeleiding bij het verder ontwikkelen van hun initiatief.

 

Eerdere Winnaars

Winnaars van 2016 zijn Lianne Cremers, Jelle Visser en Emma Birnie, twee artsen in opleiding en een cultureel antropoloog. Zij hebben zich ingezet om Podoconiosis, een ziekte aan de voeten die veel voorkomt in Ethiopië, aan te pakken. Door het lopen op vulkanische grond ontstaan ontstekingen die tot vervorming van de voeten leiden. Deze ontstekingen kunnen makkelijk voorkomen worden door het dragen van schoenen of het wassen van de voeten met zeep. Alleen weten veel mensen op het platteland dit niet. De winnaars van de Albert Schweitzer Prijs 2016 zijn naar Ethiopië gegaan en daar een voorlichtingscampagne uitgevoerd en gezorgd voor schoenen en zeep.

Doe mee!

Heb jij ook een mooi idee voor verbetering van de gezondheid van Afrika? Twijfel dan niet en doe mee aan de Albert Schweitzer Prijs 2018. Niet alleen maak je kans op één van de prijzen, ook krijg je hulp en begeleiding bij het ontwikkelen van jouw initiatief. Lees op nasf.nl/albert-schweitzer-prijs-2018-start  meer over hoe je mee kunt doen aan de prijs en meld je voor 1 maart 2018 aan!

 

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) en wordt ondersteund door het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, Stichting Kerk in Actie en Foundation Max van der Stoel.