Partnerbericht

Diaspora ‘unlocked’ – Kennisoverdracht en ondernemerschap

Dorien Deketele en Nina Staal van IOM delen geleerde lessen en succesverhalen van onze programma’s over migratie en ontwikkeling. Dit artikel is onderdeel van de serie die in samenwerking met online kennisplatform The Broker is gepubliceerd om het potentieel van diasporaprofessionals te laten zien door hun bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van hun land van herkomst.

In Nederland wonen duizenden professionals en ondernemers uit de diaspora die hier wonen en werken en bijdragen aan de Nederlandse economie. In dit artikel delen Dorien Deketele en Nina Staal van IOM hun ervaringen en successen delen van onze Migratie & Ontwikkelingsprogramma’s: CD4D – Connecting Diaspora for Development and ED4D – Entrepreneurship by Diaspora for Development.

De komende weken geeft het online kennisplatform The Broker in acht artikelen aandacht aan de rol van diaspora binnen de ontwikkelingssamenwerking. De serie wordt afgesloten met een verdiepend artikel van Kiza Magendane en Yannicke Goris van The Broker. De artikelen worden bovendien gepubliceerd in een tijdschrift, dat beschikbaar zal zijn als download op de website van The Broker.

De artikelen zijn het resultaat van een samenwerking tussen IOM, The Broker en Partos.
De drie partijen willen laten zien hoe belangrijk de rol is van professionals en ondernemers uit de diaspora voor inclusieve en duurzame ontwikkeling van de landen van herkomst.

Elke donderdag volgen nieuwe artikelen, gebaseerd op interviews met en bijdragen van externe experts, zoals academici van de Maastricht Graduate school of Governance en diaspora professionals en ondernemers waaronder Marina Diboma (Netherlands-Africa Business Council), Fridah Ntarangwi (Zidicircle) en Saskia Kloezeman (North-South Consulting).

Door de impact te laten zien van kennisoverdracht en ondernemersinitiatieven, benadrukken IOM, Partos en The Broker hoe belangrijk het is om diasporagemeenschappen te betrekken bij ontwikkelingsinitiatieven.