Partnerbericht

Connecting Diaspora for Development (CD4D2)

IOM is ervan overtuigd dat diaspora op een unieke manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun land van oorsprong.

In de promotievideo hieronder maak je kennis met onze projecten Connecting Diaspora for Development (CD4D2) en Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D). Ontmoet de deelnemers aan onze projecten voor een indruk van hun bijdragen op het gebied van kennisoverdracht en ondernemerschap. Overal ter wereld zijn diaspora uitstekende bruggenbouwers tussen samenlevingen die op unieke wijze nieuwe kennis, innovatie, waarden, ondernemerschap en nog veel meer kunnen introduceren in hun land van herkomst.

Doelstelling van het project CD4D2 is het bevorderen van de actieve inzet van diaspora in geselecteerde sectoren in vier focuslanden: Afghanistan, Irak, Nigeria en Somalië.

 

Bron: youtu.be
Connecting Diaspora for Development 2 (CD4D2) stelt professionals uit de diaspora in de gelegenheid om hun kennis en expertise in te zetten voor de ontwikkeling van hun land van herkomst. Door fysieke en virtuele uitzendingen verbinden deze professionals uit Nederland, andere EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk zich aan instellingen in hun land van herkomst.

Tevens stellen we vertegenwoordigers van instellingen in de focuslanden in staat om in Nederland stages en trainingen te volgen. Uitgangspunt voor dit vraaggerichte project zijn concrete verzoeken voor capaciteitsopbouw van geselecteerde gastinstellingen in vier doellanden: Afghanistan, Irak, Nigeria en Somalië.