Partnerbericht

Blijf via onze webinars op de hoogte van MATCH

Ondanks de huidige beperkingen met betrekking tot COVID-19, gaan we gewoon door met ons project MATCH. We zoeken naar flexibele oplossingen om te voldoen aan de vraag van Nederlandse werkgevers naar nieuw talent.

Onderdeel van deze aanpak is een reeks webinars, waarvan de tweede plaatsvond op 19 mei. Hélène Jonker van Migrantic en Mariken van Megen van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaven uitleg over de juridische voorwaarden en mogelijkheden rond arbeidsmigratie naar Nederland.

Heb je het webinar gemist? Bekijk de opname hieronder voor meer informatie over het werven van opgeleid talent uit Senegal en Nigeria. Specifiek werd ingegaan op de verschillende juridische trajecten voor het inhuren van talent uit Nigeria en Senegal, de voordelen van geregistreerde bedrijfssponsoring en hoe het MATCH-project jouw bedrijf kan ondersteunen bij je zoektocht naar nieuw talent.

Via MATCH willen we de tekorten aanpakken op de arbeidsmarkt in vier Europese landen: Italië, België, Luxemburg en Nederland. Concreet stelt het project ongeveer 210 migranten uit Nigeria en Senegal in staat om 1 tot 2 jaar te werken in sectoren met specifieke tekorten aan arbeidskrachten. Bedrijven met aantoonbare tekorten zijn onder andere ICT, technologie en digitalisering. In Nederland werkt IOM samen met de Netherlands-Africa Business Council (NABC).

Klik hier voor meer informatie over het MATCH-project.

Bron: www.youtube.com