Simavi_400px

Simavi

Simavi in het kort

Al bijna 100 jaar werken wij aan gelijkheid en het recht van vrouwen en meisjes op water en sanitatie. Dat doen we samen met partners in 10 Afrikaanse en Aziatische landen. Ons doel is een wereld waarin alle vrouwen en meisjes gebruik kunnen maken van hun recht op water en sanitatie, met als resultaat een gezondere en rechtvaardigere samenleving.

In een snel veranderende wereld die worstelt met ingrijpende crises op het gebied van klimaat, gezondheid en mensenrechten, concentreert Simavi zich op drie gebieden waar wij denken de grootste impact te kunnen bereiken met onze projecten, lobby en campagnes: gelijkheid, klimaat en macht.

We willen de betrokkenheid en het leiderschap van vrouwen in sanitatie vergroten. Wij geloven dat de toegang van vrouwen en meisjes tot klimaatbestendige water- en sanitaire voorzieningen de kern is van klimaatrechtvaardigheid. Ook zijn we ervan overtuigd dat de stem en deskundigheid van vrouwen cruciaal zijn voor verandering als het gaat om water en sanitatie.

Ons werk maakt onderdeel uit van de Sustainable Development Goals en Simavi richt zich daarbij specifiek op drie onderling verbonden SDG’s: water en sanitatie (SDG6); gendergelijkheid (SDG5) en klimaat (SDG13).

www.simavi.nl

Bekijk vacatures van Simavi

Artikelen van Simavi