Tijdelijk fonds voor projecten voor mensen met verstandelijke beperking

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Onder de naam ‘Spotlight Support’ stelt Impulsis een paar keer per jaar extra geld beschikbaar voor projecten met een specifiek doel. Deze maand staan de spotlights op ontwikkelingsprojecten voor mensen met een verstandelijke beperking. Wie zo’n project ondersteunt, kan tot 15 mei een projectvoorstel indienen. De beste projecten maken kans op 50% financiering, inhoudelijk advies…

niketan - mila1Onder de naam ‘Spotlight Support’ stelt Impulsis een paar keer per jaar extra geld beschikbaar voor projecten met een specifiek doel. Deze maand staan de spotlights op ontwikkelingsprojecten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wie zo’n project ondersteunt, kan tot 15 mei een projectvoorstel indienen. De beste projecten maken kans op 50% financiering, inhoudelijk advies en deelname aan een bijeenkomst voor uitwisseling en deskundigheidsbevordering, samen met andere geselecteerden.

De positie van mensen met een verstandelijke handicap is vaak achtergesteld. Vooroordelen en uitsluiting komen veel voor. In landen waar veel armoede is, wordt dat nog versterkt. Daar is het extra moeilijk om volwaardig mee te doen in de maatschappij. Impulsis wil via deze Spotlight Support projecten ondersteunen die de positie van mensen met een verstandelijke handicap verbetert, die hen en hun familie ondersteunt en opvang, zorg en begeleiding in thuissituaties versterkt.

Ben je betrokken bij zo’n project, en zoek je financiering of advies? Kijk dan op www.impulsis.nl/aanvragen/speciale-aanvragen/spotlight-support. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Teunissen.

Foto: stichting Niketan

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons