Video

The making of vibrators

De vibrator is rond 1900 uitgevonden om vrouwen met hysterie rustig te krijgen. In de jaren 60 werd het apparaat ook geliefd bij het grote publiek, vanwege de vrije seksuele moraal. Hoe wordt dit speeltje eigenlijk gemaakt?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De geschatte omzet van de seksspeeltjesindustrie is 15 miljard per jaar

Van welke materialen worden vibrators gemaakt? Het beste materiaal voor een vibrator is siliconen, waarvan het basisbestanddeel zandsteen is. Het is veilig, sterk en buigzaam, voelt zacht en flexibel aan en geeft geen allergische reacties. Iets duurder, maar het gaat lang mee.

Ook worden vibrators gemaakt van rubber. Een rubberen vibrator voelt vrij hard aan. Omdat rubber poreus is, is het vatbaar voor bacteriën. Kies liever voor het hygiënischere kunstrubber, zoals elastomeer, TPR of TPE.

Er worden ook vibrators geproduceerd met jelly, een heerlijk zacht en flexibel materiaal. Maar pas op! Het wordt buigzaam gemaakt door weekmakers (ftalaten), die schadelijk zijn voor de gezondheid. Niet kopen dus.

Bron: youtu.be

Weekmakers

Ftalaten zijn chemische stoffen die kunststoffen zacht en flexibel maken. Ze worden nog te vaak aangetroffen in seksspeeltjes. Ftalaten kunnen schade veroorzaken aan nieren, longen en lever, zorgen voor hormonale schommelingen en kunnen zelfs kankerverwekkend zijn.

Schadelijke weekmakers in speelgoed zijn inmiddels verboden. In seksspeeltjes (en veel medische hulpmiddelen) nog niet. Wel zijn producenten verplicht binnen 45 dagen aan de consument te vertellen welke stoffen er in een product zitten, als je erom vraagt.

De gemiddelde vibrator kost 1 euro om te produceren

Duurzame vibrator

Ook genieten kan verantwoord. Kies bijvoorbeeld voor de Earth Angel, een duurzame vibrator gemaakt van gerecycled materiaal, of de Solar Bullet, een vibrator op zonne-energie. De We-Vibe is een klimaatneutraal geproduceerde vibrator voor stellen, bestaande uit 100 procent medische siliconen. Het ecokeurmerk voor seksspeeltjes Ecorotic garandeert proefdiervrije, lichaamsvriendelijke en ‘groen’ geproduceerde seksspeeltjes.
De favoriete kleur? Wereldwijd staat de roze vibrator op de eerste plaats.
 

In samenwerking met EOS Magazine.

The Making Of

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons