Regering Malawi roept bevolking op minder kinderen te maken

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

“Als land hebben we in de loop der jaren een enorme vooruitgang geboekt, maar die impact wordt niet weerspiegeld in onze economie omdat de vooruitgang teniet wordt gedaan door de bevolkingsgroei.” Dat zei Minister van Financiën Goodall Gondwe deze week op een nationale bevolkingsconferentie in hoofdstad Lilongwe. “De grote bevolkingsgroei zet onze economie zwaar onder druk”, zei hij. Hij riep de inwoners van Malawi op minder kinderen te maken.

Ook VS en VN bezorgd

Ook vertegenwoordigers van de Amerikaanse overheid en van de VN toonden zich op de conferentie bezorgd over de sterke bevolkingsgroei in Malawi. “Als we de bevolkingsgroei niet ernstig nemen, dan zullen de meeste millenniumdoelstellingen die we als land gehaald hebben, verloren gaan”, zei de Amerikaanse zaakgelastigde Andrew Herrup.

Malawi telt 18 miljoen inwoners. Sinds 2003 groeit de bevolking met meer dan 2 procent per jaar. In 2014 steeg dat zelfs naar 3,33 procent. Daarmee staat Malawi op de zesde plaats in de rangschikking van landen met de snelst groeiende bevolking; alleen in Libanon, Zimbabwe, Zuid-Soedan, Jordanië en Qatar groeit de bevolking sneller.

Ophef in Italië

De Italiaanse overheid riep onlangs haar bevolking op om juist meer baby's te maken. De campagne zorgde voor veel ophef, onder meer omdat het beledigend zou zijn. Lees er hier meer over.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons