Leer fondsenwerven in het buitenland

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In het Westen zijn we al gewend aan het doneren van geld voor goede doelen en stichtingen. In veel landen in het buitenland is dit minder bekend. ‘Het is een trend dat westerse donoren zich steeds meer terugtrekken uit het Zuiden’, vertelde Esther Haalstra, coördinator trainingen Change the Game Academy van Wilde Ganzen in een eerder artikel. ‘Het is daarom van belang dat lokale projectpartners leren hoe ze fondsen werven in hun eigen omgeving, zodat het project ook daar een duurzame basis heeft en behoudt.’

Dus hoe doe je dat, lokale donateurs werven? Op 25 november organiseert Stichting Wilde Ganzen een derde training ‘Lokale fondsenwerving in diverse landen’. Eerder waren er al twee trainingen, één gericht op India en een ander op Kenia. Nu komen deze, maar ook landen als Brazilië, Ethiopië, Uganda en Zuid-Afrika aan bod.

Wilde Ganzen is de Change the Game Academy gestart om organisaties in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het werven van donateurs in eigen land. De training helpt om fondsen te werven, zowel hier als daar, meldt Wilde Ganzen. De dag is speciaal bedoeld voor particuliere initiatieven met projecten in één van bovenstaande landen.

Voorlopig programma:
9.00: ontvangst met koffie en thee
9.30: start en leerdoelen
10.00: mogelijkheden van fondsenwerving in diverse landen
11.00: inspiratie uit Change the Game Academy
12.00: oefenen met de ‘elevator pitch’
12.45: lunch
13.30: opzet voor fondsenwerving in diverse landen
14.30: toegang tot kennis over fondsenwerving voor jou en je partner
15.30: presentatie plannen en vervolgstappen
17.00: afsluiting

Informatie
Datum: 25 november 2016
Locatie: Museum voor hedendaagse Aboriginal Kunst in Utrecht

Meld je aan via servicedesk@wildeganzen.nl. De uiterste inschrijfdatum is 18 november 2016. De bijdrage aan de kosten voor de training is €35,- per persoon.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons