Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“In India is een vrouw een soort slaappil”, vertelt Namita Ganjawala (30). “Mannen hebben snelle seks en vallen daarna in slaap.” Ganjawala is een van de weinige vrouwelijke sekstherapeuten in India. In haar kliniek doet ze vooral aan seksuele opvoeding. “In India is het onderwerp seks taboe, veel mensen weten daarom niet hoe het moet.” De therapeute geeft mannen ook tips voor de huwelijksnacht.

Maar putten Indiërs dan niet uit hun eigen befaamde Kamasutra? Ganjawala: “Volgens dat boek duurt het voorspel een paar dagen – zo lang willen mensen echt niet wachten!”

Een voorspel van een paar dagen? Zo lang willen mensen echt niet wachten!

Privacy gezocht
Liefde en seks – het is oppassen geblazen in India. Openlijk vertoon van affectie is er namelijk bij wet verboden. Pas dus op voor de politie als je op straat wilt zoenen! Regelmatig houdt de politie koppeltjes aan die op de boulevard bij zonsondergang zitten te zoenen. De agenten vragen om geld en dreigen de geliefden anders te verlinken bij hun ouders.
In het overvolle India valt het bovendien al helemaal niet mee voor koppels om een rustige plek te vinden voor wat ‘privacy’. In veel huishoudens slapen de verschillende generaties bij elkaar in één kamer. Als een (schoon)moeder graag een kleinkind wil, stuurt ze familieleden naar hun werk en kinderen naar buiten, zodat het koppel even de kamer voor zichzelf heeft.

Heb jij een liefdeshuwelijk of een gearrangeerd huwelijk? Dat is een normale vraag in India

Liefde ja/nee
Hoewel de trend langzaam verandert, wordt naar schatting nog steeds zo’n 90 procent van de Indiase huwelijken gearrangeerd door de ouders. “Heb jij een liefdeshuwelijk of een gearrangeerd huwelijk?” is in India een heel normale vraag.

Of dit alles bij elkaar de potentie van de man ten goede komt, is nog maar de vraag. Maar ook daar is over nagedacht: Indiase mannen die willen trouwen kunnen bij een sekstherapeut een ‘potentie-certificaat’ halen. Dit om huwelijkskandidaten van te voren te laten zien dat ze potent zijn en dat de huwelijksnacht geen mislukking zal worden.
Het kan overigens ook simpeler: warme melk met amandelen – dat is wat een man volgens oud Indiaas gebruik moet drinken om de hele nacht te kunnen ‘performen’.

Anders? Geen probleem
Ook in India zijn de normen aan het vervagen van wat ‘normaal’ is. Binnenkort kun je op officiële formulieren in India naast ‘mannelijk’ en vrouwelijk’ ook een derde sexe aankruisen: ‘anders’. Sinds april dit jaar worden transgenders officieel erkend en staat dit voortaan ook in hun paspoort.

Indiase mannen kunnen bij een sekstherapeut een ‘potentie-certificaat’ halen

Hot or not
Maar wanneer maak je in India nu eigenlijk de meeste kans om te ‘scoren’? Wanneer ben je eigenlijk hot? Dat valt nog niet mee: om echt hot te zijn in India, moet je beslist een Bollywoodster zijn. Sexy Bollywoodsterren zijn Priyanka Chopra, Aishwarya Rai en Neha Dhupia. Aangezien dit slechts voor enkelen is weggelegd, is het belangrijk te weten dat je als vrouw ook met lang zwart haar, een slank postuur en een zo licht mogelijke huid ver komt op de liefdesmarkt.

 

Bad=sexy
En de mannen? Laat een snor staan! Voor de gemiddelde Indiase man is de snor een teken van mannelijkheid. Hij is vooral populair onder politieagenten en wat oudere politici. Besnorde types zijn in Bollywood-films vaak de bad guys. De filmhelden hebben een kleerkastpostuur, een glad geschoren borstkas en een (stoppel)baard. Wat beslist not done is, is een behaarde bovenlip – dit wordt als a-sexy gezien. Sexy Bollywood-acteurs heten vaak Kapoor of Khan, zoals Arjun Kapoor, Salman Khan, Shahrukh Khan of – een originelere –  Ranveer Singh. En ook al is hij al bijna 72, Amitabh Bachchan – ‘Big B’ – wordt nog steeds als hot gezien.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief