Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wie in Kenia een baan zoekt, moet wel even aantonen dat 'ie niet besmet is met hiv. Dat meldt de Keniaanse krant The Daily Nation. Volgens het hiv- en aids-tribunaal in Kenia worden werkzoekenden steeds vaker door werkgevers gedwongen om een hiv-test te ondergaan. 

Zulke gedwongen tests zijn officieel verboden. Tribunaal-voorzitter Jotham Arwa zegt echter dat dit soort zaken de meerderheid vormen van de klachten die zij binnenkrijgen. Arwa verweet ook verzekeringsmaatschappijen aidspatiënten te bedriegen. Zo worden rekeningen van aidspatiënten vaak niet goed afgehandeld. “Ook komt het voor dat verzekeringsmaatschappijen claims van mensen met hiv verbieden omdat het om een reeds bestaande medische conditie zou gaan”, zegt Arwa.

Volgens de meest recente cijfers uit 2013, is in Kenia ongeveer 6 procent van de bevolking besmet met hiv, zo'n 1,6 miljoen inwoners. Daarmee is de Keniaanse hiv-epidemie de vierde grootste ter wereld. Toch is de epidemie dalende: in 1996 was 10,5 procent van de bevolking besmet. De daling is vooral te danken aan het groeiende gebruik van aidsremmers.  

Foto: cc Flickr

[[{“fid”:”40258″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro”,”title”:”Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro”,”style”:”height:69px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief