Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het inventieve voorbehoedsmiddel is bedacht door drie middelbare scholieren van de Isaac Newton Academy in Essex. Daanyaal Ali (14), Muaz Nawaz (13) en Chirag Shah (14) deden mee met de Teen Tech Awards, een wedstrijd die jongeren uitdaagt om nieuwe technologien te ontwikkelen die positief bijdragen aan de samenleving.

Effectief
Zij wonnen met hun idee voor de baanbrekende condooms een geldprijs van 1500 euro en een bezoek aan Buckingham Palace. Met hun uitvinding willen ze het “nog veiliger dan ooit maken om soa’s te detecteren”, zonder allerlei testen bij de dokter, aldus Buzzfeed. Het slimme condoom is zo gemaakt dat het groen oplicht op het moment dat er chlamydia in het spel is. Een blauwe kleur zou duiden op syfilis en een gele kleur op herpes. Reuze simpel dus om vast te stellen of je bedpartner een soa onder de leden heeft.

De condooms hebben de naam S.T.Eye meegekregen

Het condoom is nu slechts in conceptfase, maar de jongens hopen het voorbehoedsmiddel snel op de markt te brengen. “Hopelijk kunnen we op deze manier de mensen meer bewust maken van het gevaar van soa’s, zodat ze zich sneller laten behandelen”, stelt één van de bedenkers.  De condooms hebben alvast de naam S.T.Eye meegekregen, verwijzend naar ‘sexually transmitted infection’ (STI), Engels voor soa.

De volgende stap 
De jongens willen samenwerken met een universiteit om het produkt te maken en lieten weten al door een condoomfabrikant te zijn benaderd om het concept verder uit te werken. Volgens een wetenschapper die de BBC interviewde zou het idee in principe kunnen werken, al moet worden opgepast dat de chemicaliën die voor de kleurverandering zorgen niet schadelijk zijn voor de gezondheid. 


—-
Meer verhalen over seks en voorbehoedsmiddelen? Lees dan :

*Seksen doen we zo
*De vijf meest bizarre uitvindingen tegen seksueel geweld
*Hoe gebruik je een condoom?
*Seks zonder condoom: empowerment?
*McDonalds voor spiraaltjes en condooms 
*Negen keer seks per jaar 

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief