Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Promovendus Herman Bussman is een belangrijke motor achter het eerste nationale HIV-programma van Afrika, in Botswana. De levensverwachting van inwoners van Botswana is daarna flink gestegen. Bussman ontwikkelde het nationale HIV-programma van Botswana, Combinatie Antiretrovirale Therapie (cART), waardoor veel Botswanen nu toegang krijgen tot goede HIV-medicijnen. Gisteren promoveerde de van oorsprong Duitse Bussman aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bepalende onderdelen van het behandelprogramma van Bussman zijn een goede infrastructuur voor de aanvoer van medicijnen en de opleiding van Afrikaanse artsen. In 2000 trok de toenmalige Botswaanse president Festus Mogae aan de bel, omdat hij zijn volk in grote getalen zag sterven aan Aids. Een vijfjarig kind in Botswana had toen een levensverwachting van rond de vijfendertig jaar. Nu is dat gestegen naar vijfenvijftig jaar.

Hoogleraar International Health Van der Ven en begeleider van Bussman: ‘’Het werk van Hermann laat zien dat ontwikkelingshulp wel degelijk effect heeft’’.

Lees meer op : Radboud Universiteit Nijmegen
Bronnen cijfers: CIA & VN
Foto (cc)

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief