Na een fel nationaal debat tussen voor- en tegenstanders en waarbij zelfs familieleden tegenover elkaar stonden, heeft het Filippijnse parlement maandag 17 december een wet aangenomen waardoor ook voor de armsten in het land voorbehoedsmiddelen bereikbaar worden.

De wet regelt ook dat gezondheidscentra, inclusief die in arme en afgelegen gebieden, gesubsidieerd voorbehoedsmiddelen gaan verstrekken. Verder komt er seksuele voorlichting op scholen en geven deskundigen ‘trainingen’ in gezinsplanning.

Het overwegend katholieke eilandenrijk heeft een van de hoogste geboortecijfers van Azië. De VN schat dat de helft van de 3,4 miljoen zwangerschappen jaarlijks ongewenst zijn, en dat dagelijks ongeveer elf vrouwen sterven tijdens zwangerschap of bevalling.

Voordat president Benigno Aquino zijn handtekening zet kan de wetgever de definitieve versie van de wet nog altijd afzwakken.

Lees meer bij New York Times

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief