Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Voor de veroordeling werden ze anaal onderzocht, een Tunesische manier om ‘bewijs’ te vinden van sodomie. Dat schrijft Good Magazine. Tunesië heeft een wet waarin seks tussen mannen verboden wordt. De jongens kregen de maximale straf van drie jaar. Daarnaast zijn de jongens ook voor vijf jaar verbannen uit het stadscentrum van Kairouan, hun woonplaats. Eén van de verdachten krijgt nog een half jaar langer gevangenisstraf, omdat hij gayporno op zijn computer had staan. De rechter omschreef de filmpjes als ‘weerzinwekkend’.

De rechter omschreef de filmpjes als ‘weerzinwekkend’

De veroordeling van de jongens wordt ten zeerste bekritiseerd door mensenrechtenactivisten. Lokale mensenrechtenorganisaties roepen op tot het decriminaliseren van homoseksualiteit in Tunesië. Amnesty International zegt dat de uitspraak wijst op ‘diepgewortelde homofobie’ in het land en noemt het vonnis schokkend.

De woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken verdedigde de uitspraak en zei dat het de taak van de rechtbank is om de wet te handhaven. In september werd al eerder een student veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf vanwege homoseksualiteit. Hij is in november vrijgelaten in afwachting op een vervolg van de zaak.

Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief