Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Deze week werd de LGTB-lijst (lesbian, gay, bisexual, transgender) met de top 100 van meest invloedrijke managers uit het bedrijfsleven gepubliceerd door OUTstanding, een non-profit organisatie die zich inzet voor seksuele diversiteit op de werkvloer. Voor het eerst staat een biseksuele vrouw op nummer één.

inga beale

Succesvol en openlijk LGTB
Inga Beale, hoofd van de Lloyd ’s of London verzekeringsmarkt, staat bovenaan de lijst van ’s werelds meest inspirerende LGTB managers. De lijst is samengesteld door OUTstanding in samenwerking met de Financial Times en is bedoeld om op een positieve manier lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender rolmodellen in het bedrijfsleven te markeren. “Elke naam op de lijst helpt mee om de algemene veronderstelling, dat je niet en succesvol en openlijk LGTB tegelijk kunt zijn, te ondermijnen”, zo stelt de oprichter van OUTstanding, Suki Sandhu, tijdens de lancering van de lijst.

Nederlanders
In de top 100 zijn ook een aantal Nederlandse namen te vinden. Zo staat Sander van ’t Noordeinde (Group Chief Executive Products for Accenture) op nummer tien, Arjan Dijk (Vice President Marketing bij Google) op plaats 13, Hein Knaapen (Chief HR Officer bij ING Bank) op 56 en Michiel Kolman (Senior Vice President bij Elsevier) op plaats 66.

Genomineerden
De namen op de lijst werden genomineerd door collega’s en beoordeeld door een jury, onder leiding van Lord Browne, voormalig bestuursvoorzitter bij energiebedrijf BP, en Dawn Airey , de voormalige Channel 5 baas en nu hoofd van Getty Images. De genomineerden werden beoordeeld op basis van anciënniteit en de invloed van hun rol , hun impact op LGBT integratie binnen en buiten de werkplek en hun zakelijke prestaties.

Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500