Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Maruf is een organisatie die zich inzet voor een betere positie voor queer moslims (LHBTIQ+ -moslims). Het internationale platform, opgericht door Dounia Jari en Dino Suhonic, biedt een veilige ontmoetingsplek voor deze mensen.

Hun Queer Muslim Empowerment Program (QMEP) helpt lesbiennes, transgenders, bi’s, homo’s en anderen die zich anders voelen mét een islamitische achtergrond. Dit door middel van bijeenkomsten voor queer moslims. Ook geven ze lezingen, workshops en (beleids)advies aan regeringen.

GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink: “Zolang er nog geweld of discriminatie tegen LHBTI+’ers bestaat moeten we mensen die voor hun positieverbetering opkomen een hart onder de riem steken. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich hiervoor inzetten, feestelijk in het zonnetje zetten.”

Bron: twitter.com

Wat betekent deze prijs voor jullie organisatie?

“Het is een mooie erkenning voor ons werk”, vertelt Jari. “Het zet ons op de kaart bij organisaties en mensen die ons nog niet kennen.” In de toekomst wil Maruf  op grotere schaal hulp bieden. Dit door bijvoorbeeld landelijke trainingen te geven. “We willen de queer-community groter en zichtbaarder maken zodat we nog meer mensen kunnen helpen.”

https://twitter.com/StichtingMaruf/status/963910617328472071
Bron: twitter.com

Lees hier alle artikelen die Dounia Jari voor ons heeft geschreven.

Over de auteur

Stagiaire bij OneWorld. Is halverwege haar studie journalistiek (Tilburg) en heeft een grote interesse voor duurzame voeding en …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief