Madhu Kinar heeft geschiedenis geschreven door als allereerste transgender in India verkozen te worden tot burgemeester.

De 35-jarige Kinar bekostigde haar verkiezingscampagne met het dansen en zingen in openbare treinen. Naar eigen zeggen heeft ze haar revolutionaire overwinning dan ook voornamelijk te danken aan de mensen om haar heen, die haar altijd hebben gesteund. Critici menen echter dat haar zege voornamelijk te danken is aan het corrupte karakter van haar directe tegenstander tijdens de verkiezingen. 

De overwinning is een belangrijke mijlpaal voor de LGBT-gemeenschap in India, waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. In India is vorig jaar een wet in werking getreden die transgenders wettelijk ziet als ‘derde geslacht’. 

Hieronder zie je Kinar in actie. Lees het hele verhaal op de website van de Independent. 

[[{“fid”:”33074″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Transgender India “,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”transgender India “},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Now, a trans-gender mayor. Meet ‎Madhu Kinnar”,”height”:”327″,”width”:”581″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief