Parlementslid Steve Mbikayi kwam al in december met een wetsvoorstel dat homoseksualiteit en transseksualiteit strafbaar stelt.  Afgelopen maand tourde hij door het land om support te krijgen voor zijn wetsvoorstel. Hij was te horen op de radio en verscheen op tv. Ook sprak hij op de Universiteit van Kinshasa over door het Westen gepropageerde, onnatuurlijke praktijken als pedofilie en bestialiteit.

In Congo is homoseksualiteit niet verboden, hoewel er wel veel discrimatie is van homo’s. Mbikayi wil dat op ‘homoseksuele activiteit’ een celstraf komt te staan van drie tot vijf jaar en een boete van een miljoen Congolese francs (circa 1000 euro).

Mensenrechtenactivisten zeggen dat Mbikayi vooral aandacht voor zichzelf probeert te genereren. “In onze hoofdstad Kinshasa kennen we genoeg gays en transseksuelen die geaccepteerd worden door de gemeenschap. Dit is een sterk staaltje politiek opportunisme.” 

Bron: Think Africa Press

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief