Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Voor de gemeenteraad van het Argentijnse stadje Chivilcoy zijn eetstoornissen onder de vrouwelijke bevolking en de heersende onbereikbare schoonheidsidealen reden om het organiseren van missverkiezingen te verbieden tijdens gemeentelijke festivals, bericht de New York Times.

De actie van Chivilcoy, dat 60 duizend inwoners telt, wordt toegejuicht door vrouwenrechtengroeperingen en zelfs door enkele ex-missen. “Als schoonheid de enige waarde is, vind ik dat slecht, daar identificeer ik me niet mee”, aldus Nadia Cerri, directrice van Miss World Argentina en zelf een voormalig deelneemster aan missverkiezingen.

De gemeenteraad van het Argentijnse stadje gaat in plaats van de missverkiezingen een competitie organiseren voor vrijwilligers tussen de 15 en 30 jaar oud die de kwaliteit van leven in de stad hebben verbeterd. Buiten Argentinië is er ook verandering op til: de organisatoren van de Miss World competitie kondigden deze maand aan dat er voor het eerst in 63 jaar geen badpakonderdeel zal worden gehouden tijdens de aanstaande verkiezingen.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief