Voor de gemeenteraad van het Argentijnse stadje Chivilcoy zijn eetstoornissen onder de vrouwelijke bevolking en de heersende onbereikbare schoonheidsidealen reden om het organiseren van missverkiezingen te verbieden tijdens gemeentelijke festivals, bericht de New York Times.

De actie van Chivilcoy, dat 60 duizend inwoners telt, wordt toegejuicht door vrouwenrechtengroeperingen en zelfs door enkele ex-missen. “Als schoonheid de enige waarde is, vind ik dat slecht, daar identificeer ik me niet mee”, aldus Nadia Cerri, directrice van Miss World Argentina en zelf een voormalig deelneemster aan missverkiezingen.

De gemeenteraad van het Argentijnse stadje gaat in plaats van de missverkiezingen een competitie organiseren voor vrijwilligers tussen de 15 en 30 jaar oud die de kwaliteit van leven in de stad hebben verbeterd. Buiten Argentinië is er ook verandering op til: de organisatoren van de Miss World competitie kondigden deze maand aan dat er voor het eerst in 63 jaar geen badpakonderdeel zal worden gehouden tijdens de aanstaande verkiezingen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief