Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het Openbaar Ministerie van Ohio verklaarde dat de zorgverlener de regels zou overtreden bij het vernietigen van foetusweefsel. Volgens het OM komen de foetussen op openbare stortplaatsen terecht en dat zou in strijd zijn met de wet. Volgens DeWine, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), is het schokkend dat het foetusweefsel op een afval hoop terecht komt en ‘vermengd wordt met het afval van gisteren’.

Zorgverlener Planned Parenthood ontkent de beschuldiging, omdat volgens hen alle zorgverleners gebruik moeten maken van erkende bedrijven om menselijk weefsel af te voeren. Deze bedrijven worden met regelmaat gecontroleerd. Sinds 1974 bestaan er in de VS wetten waarin staat hoe foetaalweefsel vernietigd dient te worden. De zorgverlener heeft zich altijd aan die wetten gehouden en er is geen bewijs dat het menselijk weefsel daadwerkelijk op openbare stortplaatsen terecht komt. De rechter heeft Planned Parenthood gelijk gegeven en Ohio verboden om de activiteiten van de zorgverlener in te perken.

Volgens de woordvoerder van Planned Parenthood is het OM alleen uit op het bemoeilijken van het werk rondom abortussen. De zorgverlener is een rechtzaak begonnen tegen Ohio. Ze klagen DeWine aan omdat deze hun zonder bewijs beschuldigd en dit in schending is van het recht op een eerlijk proces en gelijke bescherming. In Ohio wordt al lange tijd veel politieke discussie gehouden over het uitvoeren van abortussen. Sinds de staat in 2011 een nieuwe republikeinse gouverneur heeft zijn al zestien maatregelen ingevoerd die de financiering en toegang tot abortus diensten beperken. 

Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief