Wie in India denkt dat zijn partner vreemdgaat, kan een detective inhuren. Sinds de opkomst van social media is het aantal private detectivebureaus enorm gegroeid. In de hoofdstad Delhi alleen al zijn er 3500, waarvan de meesten zich richten op het opsporen van vreemdgaande partners.

Bhavna Paliwa is de meest bekende detective in Delhi. In 2003 startte ze haar eigen detectivebureau op: Tejas Detective Agency. Ze is voor alles inzetbaar. Zo onderzoekt ze zaken van vermiste mensen, fraude, maar vooral huwelijkszaken. Dat laatste zorgde ook voor haar enorme succes in deze groeiende business. Maar je moet er wat voor overhebben om je partner in de gaten te laten houden. Paliwa rekent voor dit soort zaken minimaal 650 euro.

Maar het succes van Paliwa zegt meer over het aantal Indische huwelijken dat faalt. “De meeste mensen die bij mij aankloppen, zijn al acht jaar getrouwd. Hun huwelijk verliep prima, totdat ze aan Facebook en WhatsApp begonnen”, zegt Paliwa op de website van the Guardian.

Lees hier het hele artikel

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Redactiestagiare bij OneWorld
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief