Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De OneWorld-redactie volgt de discussie over de aanrandingen en verkrachtingen in Keulen op de voet. Hieronder drie visies van opiniemakers uit Berlijn, New York en Istanbul.

Vechten voor vrouwen wereldwijd

“Laten we dit als een kans zien om boos te worden over de behandeling van vrouwen door mannen in het openbaar wereldwijd,” schrijft Musa Okwonga, schrijver en jurist in Berlijn. Hij stelt in zijn artikel ‘How to deal with the sexual assaults in Cologne and Hamburg’ dat we moeten blijven vechten voor het fundamentele recht van de vrouw om over straat te kunnen lopen zonder te worden betast.

Verplicht les over seksuele normen

Links-liberale media kunnen het probleem rondom immigratie en Europese seksuele normen niet meer negeren. Dat schrijft de Pakistaanse Maajid Nawatz in zijn stuk “Why We Can’t Stay Silent on Germany’s Mass Sex Assaults" op de New Yorkse opiniesite Daily Beast. Nawatz is oprichter van Quilliam, een internationale denktank over immigratie en integratie. Volgens hem is het wijzen van vrouwen op hun eigen gedrag de slechtste manier om verkrachting een antwoord te bieden: ze seksualiseren de slachtoffers nog meer. Hij ziet meer in verplichte inburgeringslessen over seksuele normen aan alle mannelijke migranten.

Mannen protesteren in rok

Genoeg gelezen en zin in actie? Vorig jaar gingen Turkse mannen kortgerokt de straat op in onder meer Istanbul om te protesteren tegen de dood van Özgecan Aslan, een aan seksueel geweld overleden studente. Geïnspireerd door hun ontblote benen kunnen mannen (en vrouwen) aanstaande zaterdag om 16.00 uur in Amsterdam ook demonstreren in een minirok om solidariteit met vrouwen in Nederland, Keulen, waar dan ook ter wereld te tonen.

OneWorld magazine nu met kookboek cadeau

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief