De vele regen die er dit jaar in Nederland al is gevallen, bracht initiatiefnemer Joris Hoebe op het idee voor het Hemelswater, zo vertelt hij aan The Guardian. Zo sla je namelijk twee vliegen in een klap: je maakt nuttig gebruik van overtollig water en draagt op duurzame wijze bij aan de watervoetafdruk van een biertje, waarvoor per glas gemiddeld 75 liter water nodig is.                                     

Thomas Gesink, marketingmanager van de Amsterdamse bierbrouwerij de Prael, was direct enthousiast over het idee van Hoebe. Hij vertelt aan de Britse krant dat hij graag producten maakt die bijdragen aan het milieu. Volgens Hoebe hoeven mensen zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het regenwater. Het regenwater zou zelfs schoner zijn dan ander water, waarin bijvoorbeeld vaak medicijnresten achterblijven.

Code Blond is overigens niet het eerste biertje dat gemaakt is van 'bijzonder water’. De Amsterdamse kunstenaar Henriëtte Waal reisde al eerder met haar Buitenbrouwerij van Amsterdam-West naar New York om met lokaal aanwezig water bier te maken. Zo maakte zij onder andere bier van grachtwater, regenwater en zeewater. In tegenstelling tot het bier van Waal, is Code Blond zowel op de tap als op de fles beschikbaar voor consumenten. Lees hier het interview met Henriëtte Waal.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief