De Australische organisatie OzHarvest verzamelt overgebleven vliegtuigeten, om het vervolgens te verdelen onder mensen die het goed kunnen gebruiken. Op die manier wordt zowel honger als voedselverspilling tegen gegaan.

Wanneer je een lange vlucht in het vliegtuig maakt, krijg je een of soms zelfs meerdere maaltijden voorgeschoteld. Lang niet iedereen maakt gebruik van die service met als gevolg dat er veel maaltijden overblijven. Ook wanneer een vlucht geannuleerd wordt belanden veel maaltijden in de prullenbak. Daarom krijgt vliegtuigvoedsel in Australië een nieuwe bestemming, dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.

OzHarvest verzamelt per week 200 tot 400 kilo aan warme maaltijden, broodjes en fruit in, om dit onder verschillende liefdadigheidsinstellingen te verdelen. Volgens TakePart hebben inmiddels al meer dan 50 miljoen mensen een maaltijd ontvangen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief