Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Elke dag opnieuw staan er lange rijen voor het restaurant van McDonald's in het Olympisch dorp. Je zou verwachten dat de sporters gedisciplineerd genoeg zijn om van de vette snacks af te blijven, maar niks is minder waar. 

Volgens Time is het de Verenigde Naties van trainingspakken en warming-up kleding die voor de deur van het fastfoodbedrijf staan. De meest fitte mensen ter wereld wachten soms meer dan 30 minuten voor voedsel dat in theorie hun Olympische dromen kapot kan maken. De populariteit werd zelfs McDonald's te gortig: ze beperkten de bestelling per persoon tot maximaal twintig (!) items. 

De belangrijkste reden dat sporters toch vallen voor de Big Macs en kip nuggets is waarschijnlijk de prijs. Als sponsor van de Olympische Spelen is het eten in dit restaurant voor alle sporters, trainers en andere medewerkers gratis. Je zou het op zijn minst curieus kunnen noemen dat ook andere grote 'ongezonde' sponsors, als Coca-Cola en Heineken, prominent aanwezig zijn in Rio de Janeiro. 

Naast de gratis frietjes vinden veel sporters ook dat ze na hun wedstrijd wel eens een keer vette fastfood verdiend hebben. 

Usain Bolt en McDonald's

De beroemdste fan van McDonald's is Usain Bolt. In 2008 propte hij zich vol met McNuggets voordat hij het wereldrecord op de 100 meter brak. En ook nu toont hij weer met trots foto's waarop hij nuggets zit te verorberen (mét saus en sixpack). Benieuwd of daarmee ook vannacht op de 200 meter records worden gebroken… 

Over de auteur

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief