In een cultuur waar fysiek contact onmogelijk is voor het huwelijk, biedt de Blackberry de mogelijkheid tot contact tussen jongens en meisjes. In Saoedi-Arabië is daten via de Blackberry – de Saoedi’s noemen hem al-BeeBee – populair. Vroeger verliep het contact via familie en kennissen, nu is de vrouwenwereld voor veel jongens slechts een telefoontoets verwijderd. En andersom ook.

Maar het blijft niet bij digitaal contact. Een van de meest verstuurde berichten is waarschijnlijk: “Wil je mij in het echt zien? Verliefde stelletjes ontmoeten elkaar vervolgens in de shopping mall. Meisjes, van top tot teen bedekt door een zwarte ‘boerka’(de Saoedische al-Abaya), zitten naast jongens van hun leeftijd. Ze kunnen hiervoor gearresteerd worden. Toch nemen ze het risico. De internetrevolutie heeft hier een hele andere betekenis dan in andere Arabische landen.

Voor meer informatie, zie mo.be

Foto: cc

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief