Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het besef ontstond tijdens een fotoshoot voor haar nieuwe single ‘In Common’. “Ik kwam net uit de sportschool, en de fotograaf Paola vertelde me dat ze me gelijk wilde fotograferen,” aldus Keys. “De muziek is echt en rauw, en deze foto’s moeten dat weerspiegelen vertelde Paola me.”

Het resultaat inspireerde de zangeres om voortaan zonder make-up in het openbaar te verschijnen. Ze verscheen dan ook au natural voor zo’n 380 miljoen kijkers tijdens haar optreden voor de Champions League finale.

Deze foto plaatste Alicia Keys op haar Instagram pagina met de hashtag #nomakeup

Perfectie

Keys heeft het gehad om altijd zo perfect mogelijk voor de dag te moeten komen. “We komen allemaal op dat punt in ons leven (vooral meisjes) waarop we perfect proberen te zijn”, schrijft ze. “Er wordt van je verwacht dat je jezelf verbergt achter een laag make-up om dichter bij perfectie te komen.” In een tijd waarin vrouwen dagelijks worden geconfronteerd met vlekkeloze selfies en gebruinde supermodellenlijven op Instagram, wil Keys een tegengeluid bieden. “Ik was er helemaal klaar mee was dat zo veel vrouwen de druk voelen om dun, sexy, aantrekkelijk en perfect te zijn”, stelt ze.

Revolutie

De lyrics uit het Keys’s nieuwe nummer “When A Girl Can’t be Herself” zijn veelzeggend:

 

 

In the morning from the minute that I wake up

/ What if I don’t want to put on all that makeup

/ Who says I must conceal what I’m made of

/ Maybe all this Maybelline is covering my self-esteem

 

 

In een essay op Lena Dunham’s feministische site lennyletter.com getiteld “Time To Uncover,” schrijft Keys over haar persoonlijke #nomakeup openbaring

Keys onthult dat ze jaren heeft geworsteld met de vraag wie ze nou écht is. Zelfs wanneer ze even een boodschap ging doen, zorgde ze dat ze er piekfijn uit zag omdat de paparazzi altijd op de loer lag. Door meditatie en zelfreflectie ging Keys zichzelf steeds beter begrijpen, en groeide het besef dat ze zich nooit helemaal bloot gaf. “Ik wil mezelf niet meer verbergen. Niet mijn gezicht, niet mijn gedachtegang, niet mijn ziel, niet mijn dromen, niet mijn problemen, niet mijn gevoelens. Niets. Ik hoop dat dit een revolutie mag zijn”, aldus de zangeres.

De campagne van Keys heeft al aansluiting gevonden bij beroemde collega’s. Zo deelde zangeres Gwen Stefani en Star Wars Actrice Daisey Ridley make-uploze selfies op Instagram en onthulde Kanye West zijn vrouw Kim Kardashian het mooist te vinden zonder plamuur. De #nomakeup movement lijkt daarmee hard op weg een nieuwe trend te worden.

Bekijk hieronder hoe Alicia Keys zonder opsmuk haar comeback maakt in de clip van “In Common”.[[{“fid”:”48427″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Alicia Keys – \”In Common\””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Alicia Keys – \”In Common\””},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Alicia Keys – In Common”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief