Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Over de hele wereld fotografeert Van der Leij mensen met verschillende culturele achtergronden en geloofsovertuigingen. Overal kwam hij hard werkende vrouwen tegen en dat bracht hem op het idee voor de expositie. “Het zijn vaak de vrouwen die hard werken om hun families te onderhouden”, zegt van der Leij. “Maar niet alles dat zij doen, wordt gezien als werk. Zoals hout sprokkelen, wassen en voor de kinderen zorgen.” Women@Work brengt daarom een ode aan de werkende vrouw. “Ik wil dat hun werk als zodanig wordt erkend en niet langer wordt gebagatelliseerd.”

De foto’s zijn positief, soms humoristisch en krachtig. “Ze zijn nooit zielig of meelijwekkend. De boodschap erachter is positief, maar de expositie laat tegelijkertijd zien hoe werkende vrouwen onderbelicht worden.”

Adopteren
Van der Leij wil de positie van de (werkende) vrouw niet alleen belichten, maar ook verbeteren. “Een kwart van de opbrengst van de expositie gaat naar een internationaal women empowerment project.” Welk project dat precies is, weet Van der Leij nog niet. “Projecten kunnen zich bij ons aanmelden met een motivatie. Dan kiezen wij er een of meerdere uit.”

Women@Work is tot half juni in De Hallen in Amsterdam te zien. In juli en augustus verhuist de expositie naar De Balie en daarna is hij tot en met oktober in de openbare bibliotheek in Groningen  te zien.

IMG_3734

Over de auteur

Merel de Koning is freelance journalist en feminist. Ze schrijft over diversiteit, genderissues, duurzaamheid en feministische mannen.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief