Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Lees hier meer over de Sta Droog! Challenge.

Het is officieel nog zomer, maar lang gaat het niet meer duren. De winterkleding hangt alweer in de winkels, maar wij customizen onze eigen 'nieuwe' wintercollectie bij elkaar met wat we hebben hangen.

Tip 1: de woolfiller
We beginnen deze week met een tip waar bijna geen naaikennis voor nodig is. Een oplossing voor gaatjes waar je kleding alleen maar leuker van wordt. Want één gaatje en je lievelingstrui is je lievelingstrui niet meer. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke elleboogpatches wel. Die kun je ook zelf knippen van een mooi stukje leer of je kan een patch bijvoorbeeld behangen met pailletten (dan moet je wel even naaien).

Maar er is nog een modieuzere manier: met de Woolfiller, een geweldige Nederlandse uitvinding, repareer je met enkel een stukje schuimrubber, een naald en een stukje wol, binnen tien minuten je gaatje.

Je kunt op zoek gaan naar dezelfde kleur wol maar dat blijf je natuurlijk altijd een beetje zien. Beter zoek je een totaal andere kleur die je mooi bij de kleur van je kledingstuk vindt passen. Als je het aandurft, kun je van je kledingstuk een waar kunstwerk maken zoals bijvoorbeeld te zien is in dit artikel in het tijdschrift de Fantastic Man.

Zo werkt het:
Een standaard woolfiller-pakketje bestaat uit twee viltnaalden, een stukje schuimrubber en vijf kleuren ongesponnen wol (er zijn zeven standaardpakketten, maar je kunt ook je eigen pakketje samenstellen).

Stap 1:
Zoek je gaatje(s) en keer het kledingstuk binnenstebuiten.

Stap 2: 
Leg het schuimrubber onder het gat.

Stap 3: Neem een plukje van de door jou gekozen wol en leg het plukje wol over het gat.

Stap 4: Prik nu met de viltnaald de wol in de stof. 

Stap 5:
Blijf prikken als een malle. Je bent nu de wol aan het vervilten. Haal af en toe even het schuimrubber los en blijf doorprikken tot er een nieuw stukje stof is ontstaan waar eerst je gat zat. Dat klinkt misschien wat abstract, maar prik er lekker op los en je ziet het vanzelf gebeuren.

Je kunt ook hier het instructiefilmpje bekijken.

Fashion Evenings door Min DesignWil je leren hoe je zelf je hele garderobe een make-over geeft, je lievelingsjurk namaakt of je eigen patroon tekent? Twee keer per jaar geeft modeontwerpster Janne Kromhout ontwerp- en naailessen in haar atelier in de Pijp. Tijdens deze Fashion Evenings behandelt ze onder meer naaitechnieken, patroontekenen, customizen, remakes, materiaalkennis en modegeschiedenis. Voor meer informatie, check de Facebook-pagina van Min Design.

[[{“fid”:”39443″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”title”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”style”:”height:72px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]] 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500