Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Bekijk hier het hele programma en koop je kaartjes.
Een greep uit de sprekers:

Marius Smit is de eerste professionele plastic visser en skateboardbakker ter wereld. Zijn missie: de waarde van plastic afval laten zien en zo strijden tegen plastic soep.
De drijvende kracht achter Plastic Whale en Wasteboards begon 5 jaar geleden klein, in zijn eigen omgeving met plastic afval vissen uit de Amsterdamse grachten. Binnen een paar maanden bouwde hij van gevangen plastic een eerste boot. De plastic-vang-evenementen zijn inmiddels enorm in trek en ook zijn kleurige wasteboards – skateboards van plastic doppen – veroveren de festivals van Nederland. Marius’ motto: “wacht niet op anderen, maar begin gewoon en wees niet bang om te falen.”   

 

Nikki Spil is zeeboerin op zeeboerderij IJmond en kweekt er het meest veelzijdige plantje: zeewier! Goed voor lucht- en waterkwaliteit, biodiversiteit en grondstof voor voedsel, energie, verpakkingsmateriaal en meer. Daarnaast is de Zee Boerderij ook actief met het jutten van plastic en het kweken van oesterzwammen op koffiedik.

 

 

Uit ergernis is Dirk Groot zwerfinator geworden, opruimer van los slingerend afval. Binnen korte tijd wist hij ook zijn omgeving te mobiliseren, en menig bewoner in Purmerend is nu ook actief met het schoonhouden van de buurt. Hij wordt gevraagd voor lezingen, en het organiseren van workshops en bedrijfsuitjes. Dirk is aanhanger van de filosofie Power of One: “als ieder één stukje zwerfafval per dag opraapt, is het probleem zo opgelost.”

 

Wil je meer te weten komen over deze sprekers of heb je zelf een bruisend idee om de wereld een beetje groener te maken? Kom dan dinsdagavond (25-10) naar Pakhuis de Zwijger en raak aan de praat met inspirerende duurzame doeners. Tickets zijn €4,50 voor één persoon, €7 voor twee personen (inclusief gratis drankje en OneWorld magazine t.w.v € 4,50).

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief