Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Morgen, zaterdag 29 april, wordt wereldwijd de People’s Climate March gehouden. Zo ook in Amsterdam, waar vanaf 14.00 duizenden deelnemers verwacht worden. De organisatie Urgenda verzamelt om 12.15 en zal vanaf 13.15 van NEMO naar het Museumplein lopen, een wandeling van zo’n  vier kilometer. Na de wandeling zijn er podia met muziek en toespraken.

De deelnemers zijn burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke partijen die hopen dat ze nog actie kunnen ondernemen en invloed kunnen uitoefenen op hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien. Zeker nu de formatie in volle gang is en het beleid voor de komende vier jaar nog moet worden vastgelegd, willen zij pleiten voor een beter klimaatbeleid.

Kun je niet bij de Climate March zijn maar wil je wel je steentje bijdragen? Dat kan door een klimaatlintje te schrijven en op die manier te laten weten wat je hoopt nooit te verliezen door klimaatverandering. Het klimaatlintjesritueel is eerder uitgevoerd in Parijs tijdens de klimaatconferentie van 2015. 

Foto: Flickr / Garry Knight

Over de auteur

afstudeerstagiaire

Jantine is afstudeerstagiaire bij OneWorld en student International Development Management – Sustainable Value Chains aan Hogeschool …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief