Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In Punjab heeft maar 13 procent van de plattelandsbevolking toegang tot leidingwater, tegenover 43 procent in de steden. De komst van de waterautomaat is dus geen overbodige luxe.

De machine is ontwikkeld door de Punjab Saaf Pani Company in samenwerking met Innovations for Poverty Alleviation Lab en wordt door middel van zonne-energie van stroom voorzien. Na het scannen van de pas krijgen gebruikers via audio-berichten te horen wat ze moeten doen en hoeveel water ze nog op hun waterrekening hebben staan.

Registratie watergebruik
De machine is niet alleen een uitkomst voor de gebruikers, ook de overheid kan op deze manier registreren hoeveel water er door de inwoners van de regio wordt gebruikt om dagelijks in hun onderhoud te kunnen voorzien. Op basis hiervan worden maatregelen genomen om meer mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. 

Momenteel hebben 17.500 gezinnen toegang tot 20 verschillende waterautomaten. Doel is om halverwege 2017 liefst 35 miljoen mensen op deze manier van schoon drinkwater te voorzien. De huidige waterautomaten worden gefinancierd en bijgevuld door de provinciale overheid.

Helemaal nieuw is het idee van de waterpinautomaat overigens niet. Eerder werd in het Indiase Delhi al een testproject gedaan met een vergelijkbare machine.

Lees hier meer over het innovatieve project. Bekijk hieronder een video van een waterpinautomaat in Delhi van vorig jaar.[[{“fid”:”37019″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”waterpinautomaat in India”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”waterpinautomaat in India”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”The water ATMs”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]
[[{“fid”:”36913″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“style”:”height:72px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief