Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De organisatie Rainforest Connection doet in Afrika en Zuid-Amerika proefprojecten met oude maar nog werkzame smartphones. Ze bevestigen de smartphones hoog in de bomen, onzichtbaar vanaf de grond, en koppelen er enkele zonnepaneeltjes aan om ze in werking te houden.

De smartphone wordt zo een luisterpost die de geluiden doorstuurt naar een centrale computer. Zodra de telefoon verdachte geluiden hoort, vooral van zaagmachines, hoort de centrale computer die dus ook, in real time, en geeft die een alarmsignaal. Op die manier kan men sneller ingrijpen.

Eén smartphone kan de geluiden in een gebied van 3 vierkante kilometer in de gaten houden. Rainforest Connection zamelt nu via crowdfunding middelen in om luisterposten op te zetten voor 300 vierkante kilometer regenwoud in Afrika en Brazilië. Pakt dat goed uit, dan wordt het project uitgebreid.

Bron: www.youtube.com

Je kunt dit project steunen via Kickstarter crowdfunding. Rainforest Connections heeft al meer dan de helft van de benodigde 100.000 dollar nodig. Nog 22 dagen te gaan… Doneer en spread the word!

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief