Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In een eerste fase zullen twintig drinkwaterfonteinen geïnstalleerd worden in het centrum van Londen, vooral in metro- en busstations en drukke winkelstraten als Oxford Street. In februari en maart zullen ook bedrijven in vijf wijken aangemoedigd worden om kraantjeswater ter beschikking te stellen aan de bevolking.

Als het proefproject succesvol blijkt, wordt het nog voor de zomer uitgebreid over de hele stad.

Blue Planet II

De maatregelen maken deel uit van een grootschalig plan om de plasticvervuiling in Londen terug te dringen. “We zouden geen wegwerpplastic meer mogen gebruiken – de impact ervan op het milieu is zo immens”, zegt schepen voor Milieu Shirley Rodrigues in de Britse krant The Guardian, die ook verwijst naar de BBC-documentaire Blue Planet II. “We moeten de handen uit de mouwen steken en het gebruik van wegwerpplastic in Londen stoppen.”

Ook de Londense spoorwegen hebben hun positie veranderd. In december vorig jaar liet het bedrijf nog weten dat er geen drinkwaterfonteinen in de stations zouden komen, maar het komt op die mening terug. Een woordvoerder liet The Guardian weten dat Network Rail het idee steunt en bestudeert hoe het de fonteinen kan integreren in de stations.

logo-IPS1

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief