Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het meer en de rivieren die ernaartoe leiden worden al jaren verontreinigd met olie en fosfor uit afvalwater van aangrenzende huishoudens en fabrieken. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een cocktail van licht ontvlambare giftige stoffen in en op het water in de vorm van 'sneeuw', zoals de Hindoe's het zelf noemen. Door regenval reikt de berg schuim tot soms wel 3,5 meter boven het water en het heeft zich inmiddels ook over het land verspreid.

Natuurlijk filter verdwenen
De omliggende moerasgebieden die voorheen als natuurlijk filter werkten, zijn in de loop der jaren vernietigd door allerlei bouwprojecten. Daardoor stroomt het vervuilde afvalwater nu rechtstreeks het meer in. Doordat de stoffen meerdere keren spontaan vlamvatten zijn er extra gifitige stoffen vrijgekomen. Nieuwsgierige omwonenden die het spektakel komen bewonderen lopen grote risico's op gezondheidschade en wordt sterk afgeraden om naar het meer te komen. 

Het stadsbestuur heeft inmiddels een grootschalig onderzoek ingesteld en doet er naar eigen zeggen alles aan om uitbreiding van het schuim naar andere wateren te voorkomen.

Bekijk hier de beelden van het brandende water. [[{“fid”:”36819″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”vlam op het meer in Bangalore”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”vlam op het meer in Bangalore”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Froth catches fire over Bellandur lake in Bengaluru”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Foto: cc

 

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief