Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Er zit een enorm verhaal achter alles wat er op je bord ligt, dat is bijna niet te bevatten”, vertelt Joey Hodde (24) van Café de Ceuvel. Aardappelen uit Peru, sperziebonen uit Kenia en vis uit Zuidoost-Azië. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat een gemiddeld avondmaal 33.000 kilometer aflegt voordat het op je bord belandt, schreef OneWorld al eerder. Volgens het Voedingscentrum wordt 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door de productie van voedsel. Het wereldvoedselsysteem is daarmee een van de grootste bronnen van klimaatverandering.

Filmpje

Dat kan anders, vinden ze bij Café de Ceuvel in Amsterdam. Maar hoe? Reporter Niki Boomkens ging voor OneWorld op onderzoek uit.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief