“Er zit een enorm verhaal achter alles wat er op je bord ligt, dat is bijna niet te bevatten”, vertelt Joey Hodde (24) van Café de Ceuvel. Aardappelen uit Peru, sperziebonen uit Kenia en vis uit Zuidoost-Azië. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat een gemiddeld avondmaal 33.000 kilometer aflegt voordat het op je bord belandt, schreef OneWorld al eerder. Volgens het Voedingscentrum wordt 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door de productie van voedsel. Het wereldvoedselsysteem is daarmee een van de grootste bronnen van klimaatverandering.

Filmpje

Dat kan anders, vinden ze bij Café de Ceuvel in Amsterdam. Maar hoe? Reporter Niki Boomkens ging voor OneWorld op onderzoek uit.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief