In de Amerikaanse stad Phoenix is de eerste gevangenis geopend waar alleen vegetarisch eten wordt geserveerd. Pamela Anderson kwam langs om de zware jongens te helpen een vleesvrije maaltijd te bereiden. 

Het scheelt 200.000 dollar per jaar

"Gevangenissen zitten vol mensen die willen veranderen", zegt Anderson, die zelf al jarenlang als veganist door het leven gaat. "Leren hoe je gezonder kunt leven en het omarmen van mededogen is een fantastische manier om dat te doen."

Het schrappen van vlees is volgens de autoriteiten niet alleen beter voor je gezondheid, het scheelt de Maricopa Gevangenis 200.000 dollar per jaar. In deze Amerikaanse bajes zitten 8.300 gevangenen. De sheriff uit het gebied is enthousiast: "Als andere gevangenissen zien hoe de gezondheid van de gevangenen verbetert en hoe dit de belastingbetaler geld bespaart, denk ik dat ze ook zullen overwegen dit beleid over te nemen." 

Dierenbeschermingsorganisatie PETA heeft meegeholpen vegetarische maaltijden op het menu te zetten en gaat nu actief andere gevangenissen benaderen in heel Amerika. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief