Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In de Amerikaanse stad Phoenix is de eerste gevangenis geopend waar alleen vegetarisch eten wordt geserveerd. Pamela Anderson kwam langs om de zware jongens te helpen een vleesvrije maaltijd te bereiden. 

Het scheelt 200.000 dollar per jaar

"Gevangenissen zitten vol mensen die willen veranderen", zegt Anderson, die zelf al jarenlang als veganist door het leven gaat. "Leren hoe je gezonder kunt leven en het omarmen van mededogen is een fantastische manier om dat te doen."

Het schrappen van vlees is volgens de autoriteiten niet alleen beter voor je gezondheid, het scheelt de Maricopa Gevangenis 200.000 dollar per jaar. In deze Amerikaanse bajes zitten 8.300 gevangenen. De sheriff uit het gebied is enthousiast: "Als andere gevangenissen zien hoe de gezondheid van de gevangenen verbetert en hoe dit de belastingbetaler geld bespaart, denk ik dat ze ook zullen overwegen dit beleid over te nemen." 

Dierenbeschermingsorganisatie PETA heeft meegeholpen vegetarische maaltijden op het menu te zetten en gaat nu actief andere gevangenissen benaderen in heel Amerika. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief