Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

'World Toilet Day is een dringende oproep om de oorzaak van ziektes en andere gevaren uit te bannen', zo legt Simavi op haar website uit. De organisatie werkt in veel landen met andere organisaties en overheden om de bevolking te voorzien van goede en schone sanitaire voorzieningen. Niet alleen door toiletten neer te zetten, maar ook door voorlichting te geven over het gebruik ervan en wat te doen met de uitwerpselen. Vaak hoopt dat laatste zich op in slecht ontworpen kuilen, wordt het in open water gegooid of ligt het weg te rotten op een berg met ander afval. Dat zorgt voor grote kans op infectieziekten en milieuproblemen.

I Love My Toilet
Goede hygiënische voorzieningen en het juiste gebruik ervan kunnen een hoop ziektes (cholera, tyfus, hepatitis A) voorkomen. Jaarlijks sterven er 760.000 kinderen doordat ze in aanraking zijn gekomen met bacteriën afkomstig uit ontlasting. Volgens de Verenigde Naties, die World Toilet Day in het leven hebben geroepen, bespaar je met elke uitgegeven euro aan goede voorzieningen, liefst 4,30 euro aan kosten voor gezondheidszorg. Dus ook hiervoor geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Om aandacht te vragen voor het thema lanceerde Simavi een 'I Love My Toilet'-campagne, waarbij mensen worden opgeroepen om iets over hun toilet als comfort zone te vertellen. Een ode aan het toilet. Lees er hier meer over.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief