Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het was de eerste keer in haar leven dat Sanneh Gambia achter zich liet, maar de boodschap verspreiden namens de organisatie Water for Africa was voor haar zo belangrijk dat ze het er wel voor over had. Gekleed in traditionele Gambiaanse kleding liep ze te midden van de 54.000 deelnemers met de jerrycan op haar hoofd en een uithangbord met de tekst: 'In Afrika lopen vrouwen dagelijks deze afstand om water te halen. Help ons om die afstand te verkleinen.'   

Duurzame waterputten
Een belangrijke onderdeel van haar boodschap was de oproep om niet alleen meer waterputten aan te leggen in Gambia, maar die putten zo te maken dat ze lang mee kunnen. "Ik wil niet dat mijn kinderen later water uit vieze verouderde putten halen", aldus Sanneh. Volgens Water for Africa zijn er tussen de 200 en 300 nieuwe waterputten nodig om de gehele bevolking van schoon drinkwater te voorzien.   

Omdat het te zwaar was om de hele marathon met de jerrycan op haar hoofd te voltooien, hield ze het na ruim 2 uur voor gezien. Toch was ze na afloop blij met het feit dat haar boodschap zoveel aandacht had gekregen van medelopers en het publiek langs de kant.

Lees hier meer over de actie van Sanneh en bekijk de foto's.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief