Afgelopen week heeft Oprah haar fans via Twitter opgeroepen om op de maandagen geheel Meatless te gaan. Vroeger was vegetariër zijn nog suf, uitsluitend voor groene idealisten en voor mensen met geitenwollensokken. Wordt minder vlees eten met Oprah’s zegen dan eindelijk mainstream? Een aantal BN’ers gaan je al voor, OneWorld zet vijf sexy vegetariërs voor je op een rij. 

1. Jort Kelder

jort_sexy_vrij.jpg

‘Hoe heurt het eigenlijk?’ Nou vegetarisch dus, als iemand het antwoord op die vraag goed kan beantwoorden is het de programmamaker zelf wel. Deze beroepskakker met bretels is met exen als actrice Georgina Verbaan en presentatrice Lauren Verster (die zelf ook vega zijn) naast vegetariër ook een charmeur en verdient daarom de eerste plaats op het lijstje meest sexy vegetariër in Nederland. En hij is het niet omdat hij het zielig vindt voor de dieren, maar vanuit de overtuiging dat hij iets kan bijdragen: ‘Alleen door consumentenmacht kun je de bio-industrie veranderen’.

2. Maryam Hassouni

maryam_hassouni.jpg

Bekend geworden op haar 15e als Dunya in Dunya & Desi en in 2006 een Emmy gewonnen voor Beste Actrice voor haar rol in Offers, timmert deze jonge actrice goed aan de weg. Ze is niet schuw over haar vegetariër-zijn en twittert dan ook regelmatig tips: ‘De lekkerste #vegetarische tajine ever! Bij #Noara's. Marokkaans en vegetarisch!’

3. Wouter Bos

portretfoto_minister_bos_210x274px.jpg

Ook onder de (ex-)politici vinden we vegetariërs en dan heb ik het niet over Marianne Thieme. Oud-lijsttrekker van de PvdA en voormalig minister van financiën heeft ervoor gekozen vegetarisch te gaan leven. Op devegetariër.nl heeft hij een vegetarisch recept voor risotto met groenten uit de oven geschreven.

 

4. Noah Valentyn

noah_valentyn.jpg

Deze acteur, bekend van Het Schnitzelparadijs en Gooische Vrouwen, vindt het cool om vegetariër te zijn, ‘want dat betekent dat je kan nadenken’, aldus Noah op de uitreiking van de meest sexy vegetariër van 2008 door Wakker Dier. Zijn tip is ‘Wees creatief en neem de tijd voor een alternatief’.

 

5. Sabrina Starke

sabrina_starke_rechtenvrij.jpg

Deze zangeres van Do for Love heeft opgetreden samen met het Metropool orkest en is ex-deelnemer van Expeditie Robinson. Zij sluit als prachtige vrouw onze top 5 meest sexy Nederlandse vegetariërs. Sabrina wil bewustwording creëren bij de Surinaamse en Caraïbische bevolking over hun keuken: ‘Ik zou mijn steentje willen bijdragen, door een leuk lunchtentje of zo te openen geïnspireerd op mijn achtergrond en interesse’.
 

Waarom is minder vlees eten ook alweer belangrijk?

 

Al was de aanleiding voor Oprah om haar twittervolgers aan te sporen minder vlees te eten vooral uit diervriendelijke overweging, zijn er ook zeker nog een paar belangrijke redenen voor het milieu.

Zo is er voor een kilo biefstuk ruim 15.000 liter water nodig. Voor de productie van een kilo rundvlees is ruim 14 kilo voer nodig. Erg inefficiënt dus. Ook zorgen koeien voor een flinke uitstoot van methaan en CO2, en wordt 80 % van al het agrarisch bebouwde landoppervlak op de wereld gebruikt om dieren te voeden.

Minder vlees eten heeft dus enorme voordelen voor het milieu, al is het maar een dag in de week. Wij zeggen: GO OPRAH! En we hopen natuurlijk dat onze eigen Oprah, Linda de Mol, als influencer haar voorbeeld volgt.  

Meer weten?

Op onze site vind je veel artikelen over veganisme >>

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Lisa Kappetijn is stagiair Marketing bij OneWorld en student International Development Studies in Utrecht. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief