Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tegelijkertijd is de 2510 kilometer lange Ganges een van de meest vervuilde rivieren ter wereld. Dagelijks stromen er miljoenen liters giftig afval van fabrieken het heilige water in, met desastreuse gevolgen voor mens en milieu langs de oevers. Een Amerikaans rapport voorspelt dat de rivier in 2030 droog zal vallen als gevolg van de opwarming van de aarde, vervuiling en de constructie van dammen. Is de Ganges voorbestemd om te sterven door toedoen van de mensheid of moeten we blijven geloven in een omslag die de rivier gaat redden?

Fotograaf Giulio Di Sturco raakte gefascineerd en legde zijn reis langs de Ganges vanaf 2008 vast op camera. “Mensen denken bij India vaak aan mysterie en de schoonheid van het exotische Oosten. Maar ik zag vooral steden die hun fabrieks- en huishoudafval aan de oevers van de heilige rivier dumpten.” 

Hieronder de fotoreportage die te zien was in het laatste OneWorld magazine.

[[{“fid”:”31238″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]
Droogte bij de grens met Bangladesh, veroorzaakt door de Farakka-dam.

[[{“fid”:”31239″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]Leerlooierij bij Kolkata loost chemisch afval in de rivier. 

[[{“fid”:”31240″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]Rivierbank, een teken dat de Ganges opdroogt. 

[[{“fid”:”31241″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]Hindoes wassen hun zonden af tijdens khumbh mela (kruikenfeest). 

[[{“fid”:”31242″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]Indiase vrouw steekt de rivier over via een brug van afval. 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief