Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Amsterdamse Chocolaterie & Patisserie Van Velze verkoopt alleen eerlijke paaschocola. Niet alleen de cacao, maar ook de andere ingrediënten zijn gemaakt van eerlijke producten. Daarom zijn zij de winnaar van het Gouden paasei 2015. Een prijs van Stop the Traffik voor de winkel die het meest gedaan heeft om haar paasassortiment eerlijk te maken.

Winnaars Gouden Paasei 2015De winnaars van het Gouden Paasei 2015

Van Velze’s verkoopt alleen chocola gemaakt van cacao die gecertificeerd is met het Rainforest Alliance keurmerk. De Rainforest Alliance is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van biodiversiteit en voor duurzaam levensonderhoud van cacaoboeren. Stop the Traffik, die zich al jaren inzet om mensenhandel te stoppen in de cacao-industrie en streeft naar een eerlijk loon voor cacaoboeren, vindt daarom dat Van Velze het Gouden paasei 2015 verdiend heeft. Directeur van Stop the Traffik Esta Steyn: "Juist dat dit initiatief op lokaal niveau plaatsvindt, vinden we erg positief. Iedereen kan het verschil maken. Ook de kleinere ondernemer". 

De Goede Paasei Gids
Een goed paasei is slaafvrij. Nieuwsgierige consumenten, die willen weten of de paaschocolade die zij kopen eerlijk is, kunnen de Goede paasei Gids bekijken. Stop the Traffik heeft een steekproef gehouden onder verschillende supermarkten zodat consumenten kunnen zien waar zij eerlijke paaschocola kunnen kopen. 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief