In Nederland gooien we te veel eten weg, gezamenlijk wel zo’n 50 kilo per persoon per jaar. Dat is ruim €150,-. We gooien daarmee niet alleen het voedsel weg, maar ook een enorme hoeveelheid water wat er voor nodig is om het te laten groeien. Terwijl we in Nederland een overschot hebben aan voedsel, hebben ze in andere landen een te kort. Tijd om wat zuiniger aan te gaan doen! Dan verminderen we ook nog het CO2 uitstoot dat vrij komt bij het transport.

Duik je mee met Nichon en Sven tijdens het DumpsterDiveDiner? We halen het  voedsel weer uit de prullenbak om mee te koken. Want het moet uit zijn met al dat gefoodwaste!

Lees meer over de actie in het interview met Nichon Glerum

WANNEER: zaterdag, 4 oktober, 17.00 tot 22.30 uur
WAAR: Het andere restaurant in Amsterdam

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
bewlg3-0543

Over de auteur

Chef Magazine

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

OneWorld-online_banner-600×500 + waaier