Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Volgens het onderzoek, dat maandag werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Climate Change, loopt het percentage mensen dat nog nooit van de opwarming van de aarde heeft gehoord op tot 65 procent in ontwikkelingslanden zoals Egypte, Bangladesh en India. Landen zoals Afghanistan (25 procent) en Benin (21 procent) behoren tot de landen met het laagste percentage mensen dat weet dat de aarde opwarmt.

Wel merken mensen die zich er niet van bewust zijn, dat het weer ter plaatse anders is dan in het verleden, zeggen de onderzoekers. In Noord-Amerika, Europa en Japan weet meer dan 90 procent van de inwoners dat de aarde opwarmt.

Ongeletterd
Opleidingsniveau speelt de belangrijkste rol als het gaat om het besef dat het klimaat verandert. Informatie over de klimaatverandering bereikt mensen die ongeletterd zijn vaak niet.

Communicatie op maat
"Deze studie laat zien dat we communicatiestrategieën op maat moeten ontwikkelen voor individuele landen, en zelfs voor regio's binnen landen", zegt Tien Ming Lee, onderzoeker aan de Universiteit van Princeton en hoofdauteur van de studie.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief