De steden hebben zich achter het initiatief Mayors for 100% Clean Energy geschaard. In de komende maanden kunnen er nog meer bij komen. De honderdvijftigste toetreder was burgemeester Nancy McFarlane van Raleigh, de hoofdstad van North Carolina. Raleigh is achtste staatshoofdstad die meedoet, en de elfde stad met meer dan 250.000 inwoners.

De staten Californië en Florida tellen de meeste deelnemende burgemeesters, respectievelijk 29 en 26. Onder meer Los Angeles, Phoenix, Honolulu en Charlotte doen mee.

12,5 miljoen auto’s

De Sierra Club, de grootste milieuorganisatie in de VS, stelt dat plaatselijke actie de manier is om vooruit te komen op het gebied van klimaatbeleid. “Als deze 150 gemeenten overstappen op 100 procent hernieuwbare energie, wordt 150 miljoen megawattuur energie uit fossiele brandstoffen getransformeerd in schone energie. De uitstoot die we daarmee vermijden, is vergelijkbaar met de uitstoot die vermeden wordt als er 12,5 miljoen auto’s van de weg gehaald worden.”

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief