Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zuid-Korea is in de ban van een poster rage op internet. Student Ju Hyun-woo uit Seoul maakte een pamflet over de politieke schandalen uit het land. Nadat de poster op het internet verscheen, volgden vele Koreanen zijn voorbeeld.

Hyuun-woo schreef in zijn manifest onder andere over het schandaal van de presidentsverkiezingen die waren gemanipuleerd , massaontslagen bij de spoorwegen en de onzekere banenmarkt.

Mening
Hij sloot zijn open brief af met de zinnen: “Gaat het goed met je? Heb je er vrede mee om al deze zaken te negeren omdat het niet jouw problemen zijn? Als je er geen vrede mee hebt, roep ik op om je mening te laten horen, wat die ook mag zijn.”

Zijn oproep werd gehoord door Koreanen in het hele land. Volgens Globalvoices zijn nu twintig universiteiten actief bezig met het schrijven van de posters. Op Twitter en een Facebookpagina zijn verschillende posters te zien.

14 december gingen studenten van de Korea Universiteit de straat op met spandoeken met de tekst ‘Het gaat niet goed met ons’.

Oppositie
Niet iedereen is het eens met de boodschap van de student. Wetgever Ha Tae-keung van de regerende Saenuri Partij zegt dat de posters bestaan uit verwrongen feiten. “Het gaat niet goed met hun omdat basiskennis bij ze ontbreekt. De spoorwegmedewerkers hebben hun baan niet verloren, ze zijn alleen geschorst”, aldus de wetgever.

Een lid van de internetgemeenschap Ilbe zette foto’s online van mensen die de posters van de muren afhalen.

Lees meer op: Koreatimes
Foto: 고려대 대학원총학생회

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief