Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De wiskundeleraar in kwestie heet Cha Kil-yong, en is zelf ook een beroemdheid, een zogenaamde ‘leraarster’. Cha nam met de Koreaanse celebrity Clara een nummer op genaamd SAT-jackpot! – een verwijzing naar de SAT-test, een toelatingsexamen voor universiteiten in de Verenigde Staten.

Naar eigen zeggen verdient Cha per jaar zo’n acht miljoen dollar met zijn online onderwijsinstituut

In het door onderwijs geobsedeerde Zuid-Korea wordt Cha, één van de hoogst aangeschreven wiskundeleraren,  op handen gedragen, aldus de Washington Post. Hij geeft geen les op een reguliere school maar heeft in plaats daarvan zijn eigen online ‘hagwon’, een vorm van naschools onderwijs waar veel scholieren gebruik van maken om het tempo in de normale klas bij te kunnen benen.

Naar eigen zeggen verdient Cha per jaar zo’n acht miljoen dollar met zijn online onderwijsinstituut, en hij is niet de enige die goed boert in het buitenschoolse onderwijs. Doordat de grote meerderheid van het land naschools onderwijs – al dan niet online – volgt, gaan er enorme bedragen om in de hagwon-industrie: naar schatting 20 miljard dollar per jaar.

Sommige politici en onderwijskrachten vragen zich hardop af of de situatie in de Koreaanse onderwijssector uit de hand is gelopen. Zuid-Korea telt namelijk de hoogste zelfmoordcijfers van alle ontwikkelde landen, de enorme prestatiedruk die op scholieren rust wordt vaak als oorzaak aangewezen.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief