Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

De Amazone in Peru beschikt over veel olie- en mineralenreserves. De inheemse bevolking is woedend nu de regering zonder enige onderhandeling de Amazone voor 70% wil opengooien voor buitenlandse bedrijven. Weken van vreedzaam protest tegen nieuwe wetten die de overheid in staat stellen om grote delen van de Amazone te verkopen aan mijn- en oliebedrijven bereikten vorige week een bloedige climax waarbij waarschijnlijk meer dan 60 doden vielen.

Verschillende milieu- en mensenrechtenorganisaties hebben acties op touw gezet waaraan jij kan meehelpen. Vind jij ook dat de Amazone beschermd moet blijven tegen grootschalige mijn- en oliebedrijven en dat de inheemse bevolking moet worden gesteund in haar protest? Help dan mee door via onderstaande acties je stem te laten horen!
 

AmazonWatch heeft een brief opgesteld aan president Garcia van Peru. Laat weten dat jij vindt dat er een einde moet komen aan het geweld en dat de regering de dialoog met de inheemse bevolking aan moet gaan.

 

Avaaz is een machtige organisatie met een enorm wereldwijd netwerk van betrokken burgers. Zij hebben een petitie gemaakt die jij alleen maar hoeft te ondertekenen. Ondertussen hebben al meer dan 74.749 mensen over de hele wereld middels de petitie hun stem laten horen. De president van Peru zal de resultaten ook te zien krijgen.

 

 

Survival International is een beweging die strijdt voor de rechten van inheemse bevolkingen wereldwijd. Ook zij hebben een brief opgesteld die je slechts hoeft te ondertekenen en die direct aan de president wordt verzonden.

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief